Innovativ tredjepartslogistik

M3 Logistics erbjuder högkvalitativ, flexibel och kostnadskontrollerad tredjepartslogistik för den krävande kunden. Vårt ledord är förändring och genom förändring säkerställer vi att vi hela tiden ligger i absolut framkant och kan lyckas där andra misslyckas – våra kunders behov tillgodoses genom högsta servicegrad, kvalitet och noggrannhet.

TREDJEPARTSLOGISTIK – 3PL

Tredjepartslogistik, eller 3PL, innebär att vi går in som en tredje part och sköter logistiken mellan dig som säljare och dina kunder. Vi sköter både lagring av gods och senare, om ni så önskar, transporten till kund.

Med avstamp i vår gedigna erfarenhet, och en dos innovativt tänkande, har vi funnit ett nytt sätt att jobba i nära samarbete med våra kunder. Vi kan därför erbjuda en helt ny servicenivå inom 3PL.

Vårt ständiga perspektiv är ditt. Vi utgår helt och hållet från dig som kund, dina behov, dina villkor och din verklighet. Därifrån bygger vi den optimala lösningen för just er. En unik lösning med ett unikt resultat. Varje gång.

Genom att låta oss sköta tredjepartslogistiken kan ni fokusera på er kärnverksamhet och samtidigt minska era kostnader. Fasta kostnader blir rörliga och följer företagets affärscykel, tillväxt eller säsongsvariationer, vilket ger dig total kostnadskontroll.

Utöver lagring och distribution så tar vår Plock & Pack-avdelning hand om alla typer av pack- och fulfillment-tjänster, som packning, omlastning, bundling, montering, pre-pack m.m.

LAGER

Med en kapacitet på över 15 000 pallplatser fördelat på två moderna fastigheter erbjuder M3 Logistics mycket säkra och snabbtillgängliga lager endast 10 minuter från Globen, 4 mil från Nynäshamn och endast 500 meter från motorvägen.

Vi är etablerade perfekt geografiskt för gods som kommer in via Stockholmsregionens nya storhamn för att, efter avrop, skeppas vidare för distribution inom hela Norden. Närheten till Stockholms innerstad gör också att vi smidigt kan fungera som lager åt butiker i hela Stockholmsregionen.

I nära anslutning ligger de stora transportbolagens omlastningscenter, vilket också innebär en extremt låg inhämtningskostnad för utgående gods, vilket bidrar till att totalkostnaden för en transportkedja med mellanlagring inte blir dyrare än direktleverans.

DISTRIBUTION & FRAKTER

Distribution är vår kärnverksamhet. Med en mycket effektiv, noggrann och helt kundanpassad logistik med moderna lösningar för lagerhållning, Pick, Pack & Ship samt returhantering, kombinerat med en väl utvecklad inventeringsprocess, kontroll av produkter i samtliga led, och möjlighet till delade transporter skapar mervärden åt våra kunder.

Med vårt geografiska läge bara tio minuter söder som Stockholm, är vi perfekt placerade både för att fungera som regional hub, centrallager, eller som mellanlager för gods från Finland, Baltikum, Polen och Ryssland.

Leveranssäkerheten ökar också när gods avropas från vårt lager i stället för direkt från fabrik. ”Just in time”-leveranser även från utländska leverantörer är idag ofta en självklarhet både för svenska fabriker som importerar komponenter för tillverkning, och för återförsäljare som importerar färdiga produkter.

TULLAGER

Vi erbjuder tullager på våra anläggningar.

Tullager innebär att varorna ligger oförtullade på lagret tills det är aktuellt att bruka dem. Tull och moms betalas först när varan tas ut från lagret. Reexporteras varan utanför EU utgår ingen tull eller moms.

Fördelarna med att ha varor på tullager är:

  • Minskad kapitalbindning
  • Varorna kan lagras oförtullade utan tidsbegränsning
  • Oförtullade varor lagras utan att tull och annan skatt tas ut under lagringstiden
  • Lagra varor även om inte alla importrestriktioner är uppfyllda, exempelvis krävs ingen importlicens för varorna så länge de ligger på tullagret
  • Tullsystemet klarar kraven som kommer för tullager
  • Följer tullens krav på spårbarhet för gods som ligger på tullfritt lager
  • Mer information om Tullverkets definition av tullager finner du hos Tullverket
SUPPLY CHAIN MANAGEMENT

Supply Chain Management handlar om logistikflödet av varor från tillverkare till slutkund, inklusive alla de steg som produkterna passerar på vägen. Genom en effektiv Supply Chain kan du som leverantör både minska dina kostnader och öka kvalitén på den produkt du erbjuder.

M3 Logistics hjälper dig ett planera och optimera din Supply Chain. Utöver lagerhantering, fulfillment-tjänster och transporter till din kund, kan vi bistå med transparenta Supply Chain-processer, exempelvis administrativa tjänster som reskontrahantering och fakturering.

Men inget uppdrag är det andra likt. Därför tar vi mer gärna en diskussion om just dina behov, och skapar en skräddarsydd Supply Chain Management-lösning utifrån dessa.

LEGOARBETEN & KAMPANJHANTERING

Vår legoavdelning erbjuder en kundanpassad helhetslösning för ert behov av legopackning och kampanjhantering.

Ni får hjälp med packning, montering, sortering, resning, limapplicering, buntning, påsinslagning och krympplastning. Med både manuella och maskinella lösningar anpassas produktionen efter era produkters utformning.

Vår flexibla personalpool gör att vi klarar av stora som små uppdrag med korta ledtider.

Vi åtar oss även övergripande kampanjhantering där vi har totalansvar för lagring, packning och distribution av era produkter.

Våra kunder återfinns inom detaljisthandeln, industritillverkning, PR/reklam, järnhandel, kosmetika och hälsovård, förlag, tryckerier med flera. Många olika branscher – alla med ett gemensamt behov av att saker och ting ska pusslas ihop på ett eller annat sätt.

Placerade bara tio minuter från Stockholm är vi är optimalt baserade för att distribuera direkt till butik eller slutkund över hela Norden.

 

Kontakta oss nu

Undrar du om något eller vill veta mer om våra tjänster? Tveka inte att kontakta oss direkt!

Försäljningsavdelningen
sales@m3logistics.se
08-410 423 60

Robert Dawid
robert@m3logistics.se
08-410 423 60

Sophie Nordström
sophie@m3logistics.se
08-410 423 60

Peter Davidsson
peter@m3logistics.se
08-410 423 60

Albin Damberg
albin@m3logistics.se
08-410 423 60

Kontakta oss!

Namn/Företag

E-post

Meddelande

captcha